Çarşamba, Ekim 23, 2024

Babacan Avcılar’da İktidara Verdi veriştirdi

Çok Okunanlar

Demokrasi ve Atılım Partisi Kurucu Genel Başkanı Ali Babacan, Avcılar ilçe teşkilatının açılışını yaptı.

Deva Partisi Sultanbeyli’den sonra İstanbul’daki ikinci ilçe örgütü açılışını da 5 Eylül 2021’de Avcılar’da yaptı.

Biz Sahaya Daha Yeni İndik

Programına Marmara Caddesi’nde halkı selamlamayla başlayan Ali Babacan gördüğü ilgiden oldukça memnun kaldı.

Programını takip eden gazeteciler arasında Nagehan Alçı’da vardı. Bu durumun sorulması üzerine Babacan “Bizim basına karşı bir ambargomuz yoktur, isteyen takip eder” dedi.

5 Eylül 2021 Avcılar Ambarlı Meydanı

Daha sonra Ambarlı Meydanında bulunan ilçe binasının açılışına katılmak üzere yola çıkan Babacan’ı orada da oldukça coşkulu bir kalabalık karşıladı.

5 Eylül 2021 Avcılar Ambarlı Meydanı, Avcılar İlçe Teşkilatı Açılış Töreni

İktidara giden yolda, Avcılar’da o enerjiyi ve ışığı gördüğünü paylaşan Ali Babacan, konuşmasına açılışa katılan Avcılar’ın Siyasi Parti temsilcilerine teşekkür ile başladı.

5 Eylül 2021 Avcılar Ambarlı Meydanı, Avcılar İlçe Teşkilatı Açılış Töreni

Açılış töreninde Avcılar Chp İlçe Başkanı Erdal Nas, İyi Parti İlçe Başkanı Serkan Yalım, Dsp İlçe Başkanı Atakan Kızılkuş, Memleket Partisi İlçe Başkanı ve daha bir çok STK, dernek ve siyasi parti temsilcisi de hazır bulundu.

Tamamen bir miting hazırlığında organize olunmuş,açılışta tüm ayrıntılar düşünülmüştü. Sahne, ses, kamera ekibi, toplanma alanındakiler için su ve çay ikramı, mavi giyinmiş bondo takımı, meşaleler…

Soldan Sağa: İl Başkanı Erhan Erol, Ali Babacan, Avcılar ilçe Başkanı Selçuk Akgül

Organizasyonun sunuculuğunu Faruk Arık’ın yaptığı açılış töreninde, ilk önce sahneye Avcılar İlçe Teşkilat Başkanı Selçuk Akgül çıktı.

Akgül kısa konuşmasında: Kendisini bu göreve layık gören Başta Genel Başkan Sayın Ali Babacan’a ve ilçe örgütüne teşekkür ederek, iktidara geleceklerinden hiç süphe duymadıklarını dile getirdi.

Deva Partisi Avcılar ilçe Başkanı Selçuk Akgül

Ardından sahneye çıkan İl Başkanı Erhan Erol ise “Doğru bir hareket olduklarını ve mutlaka başaracaklarını” belirtti.

Deva Partisi İstanbul İL Başkanı Erhan Erol

ülke seçim atmosferine girmiştir

İl ve ilçe başkanının konuşmasının ardından sahneye davet edilen Ali Babacan sözlerine; Avcılar Halkına ‘sıcak karşılamalarından ötürü’ teşekkür ederek başladı.

Babacan “Ülkemiz seçim atmosferine resmen girmiştir. Bizlerde İstanbul’da sahaya henüz indik. Dün İstanbul’daki ilk ilçe teşkilatı açılışımızı gerçekleştirdik. İkincisini ise şimdi Avcılar’da gerçekleştiriyoruz” dedi.

Konuşmasına açılış törenine katılan siyasi partilerin ilçe başkalarına ve STK temsilcilerine teşekkür ederek devam eden Babacan, daha sonra Sadullah Ergin gibi daha önce bakanlık yapmış çalışma arkadaşlarının da yer aldığı kadroyu sahneye davet etti ve tanıttı.

Biz Cumhuriyetin değerleri ile barışığız

Büyük boy Atatürk posterleri ve Türk Bayrakları ile donatılmış alanda Babacan, muhafazakar kesimi cumhuriyetin değerleri ile sorunlu gibi göstermeye kimsenin kalkışmaması gerektiğini, partilerinin ve kadrolarının cumhuriyetin değerleri ile barışık olduklarını dile getirdi.

tÜRKİYE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR

Konuşmasına iktidarı hedef alarak devam eden Babacan: “Türkiye 19 yıldan sonra yeni bir sayfa açıyor. 19 yıldır yıpranmış yönetme kapasitesini yitirmiş; günü birlik hesapların içinde kaybolmuş iktidara, önümüzdeki ilk seçimde hep beraber sandıkta gereken cevabı verecek miyiz?” diyen Babacan, bunun için meydanda bulunanlardan da söz istedi.

Çalınmadık kapı dinlenmedik dert bırakmayacağız

“Faizler çok yüksek, evimi kentsel dönüşüme veremiyor diyen vatandaşın isyanı”


Deva partisi olarak girilmedik sokak, çalınmayan kapı, dinlenmeyen dert bırakmayacaklarını belirten Babacan: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslendi

Hani Yüksek Faiz Vatanı Satmaktı ?


“Bir zamanlar ‘Yüksek Faiz Vatanı Satmak’ diyordun sayın Erdoğan ne oldu ? Merkez bankasının faizi yüzde 6-7 iken dönemin Ekonomi Bürokratlarına “Vatan Haini” diyen sen değil miydin? Onlara faizi indirin diye meydanlardan bağıran da yine kendisi değil miydi ? Peki bugün faizi neden yüzde ondokuzlarda tutuyorsun? Çık millete izah et. Edemez, neden mi ? Çünkü Erdoğan’ın talimatı olmadan bu faiz yüzde 19 olamaz da ondan. Önceki merkez bankası başkanlarını söz dinlemiyor diye değiştirdi, işte sonuç söz dinleyen merkez bankasının ve başkanın faizi bugün yüzde ondokuzdur. Bu Erdoğan’ın bilgisi ve onayı dahilindedir bunu bilin.

Artık bizim başarılarımız ile övünmeyi bırak !

Babacan sözlerini şöyle sürdürdü. “Erdoğan kendine ekonomist diyor değil mi ? Hatta ben ve arkadaşlarımın döneminde ki başarıları da üstüne alınıyor biliyorsunuz. Diyor ki başında ben vardım ? Peki Erdoğan, o zaman sormazlar mı madem her şeyi sen yapıyordun neden şimdi faizler bu kadar yüksek, elinden tutan mı var? Yetki istedin halktan, ‘başkan olayım her şeyi çözeceğim’ dedin. Peki ne oldu, elinden tutan mı var indir faizleri ? Yapamaz. Neden ?Çünkü piyasa güven ister, öyle indir demekle olmaz. Rol yaparak olmaz, biz ‘sahi’yiz, gerçeğiz gerçek. Bu o dönem bizim başarımızdır. Erdoğan “Bizim başarılarımız ile övünmeyi de bırak artık” dedi.


Konuşmasının ardından Babacan, üyelerinin katılımıyla Deva Partisi’nin Avcılar ilçe binasının açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.


Daha sonra İlçe binasına geçen Babacan : Basın mensupları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve İlçe teşkilatıyla da bir dizi toplantılar gerçekleştirdi.


Haber Merkezi
haber@minigazete.net

www.turkishsigorta.com.tr | -Onaylanmış Tanıtım- | www.turkishsigorta.com.tr spot_img
- Onaylanmış Tanıtım-spot_img
Son Haberler

Anomi nedir?

İnsanlar normlarını, içinde yaşadıkları toplumlardan alırlar. İnsanları bir arada tutan ortak ahlaki değerler ve hukuk kuralları işlevsiz hale geldiğinde, bu normlar dağılır.
- Onaylanmış Tanıtım -spot_img

More Articles Like This